• Oproštaj od Zenita

  ZBOGOM   ZENITE

  U septembru 2010. godine na ergelu je pristigao novi konj: 178 Maestoso  Zenta  XI-8. Nazvali smo ga Zenit. Bio je to preplašen konj, životinja bez samopouzdanja sa mnogo  negativnog iskustva ali izuzetno elegantnih hodova, dijamant koji je trebalo izbrusiti.
  Nakon dve godine strpljivog i svakodnevnog rada, zahvaljuljući njegovom izuzetnom temperament, ukazala se prilika da 2012. predstavlja Srbiju na Međunarodnom takmičenju u Silvašvaradu u Mađarskoj i to u maratonskoj vožnji.  “Brz je kao metak”– govorili su za njega.
  Dve godine kasnije, na Balkanskom prvenstvu 2014. u Targu Mures, u Rumuniji svakome  je  zapao za oko. “Izuzetno  elegantan “ – rekli su za njega kad god bi se pojavio.
  Publika u Srbiji prvi put je imala priliku da ga vidi na finalnoj  utakmici Prvenstva Vojvodine u Novom Sadu. Nije završio u finalnom plasmanu, ali su takmičari i svi prisutni pričali o Zenitu.
  Tek nepunih mesec dana kasnije, u oktobru 2014. u dresurnoj  vožnji na Prvenstvu Srbije, rame uz rame  sa svojim stricem 26 Maestoso Monteaurom III tj. Mefistom postao je prvak  Srbije. Nakon ovog takmičenja o Zenitu se više nije samo pričalo i gledalo sa fotografija - Zenita su sada i želeli.
  Nakon 5 godina zajedničkog rada Zenit je postao kolega za saradnju, uvek raspoložen i  staložen, sportski konj za sve tri discipline, reprezentativac Srbije. Opravdao je svoje ime koje dobio kod nas na ergeli, Zenit se našao u zenitu zaprežnog  sporta.
  Kao takav, svoj  novi  dom  pronaći će u Italiji, gde će uz novog vlasnika zablistati i na sceni međunarodnog zaprežnog sporta.
  OPRAŠTAMO SE OD TEBE I OBEĆAVAMO DA ĆEMO ZA TEBE NAVIJATI  NA SVETSKOM  PRVENSTVU U SEPTEMBRU 2015. GODINE.
   

  Kelebija,10.02.2015.                                                                                                        T.    K.

 • Pošaljite

  sugestiju, pohvalu, kritiku...

  Prijavi se

 • Naredni događaji

 • Mar

  03

  Karneval sa konjima

  Lovasfarsang és télbúcsúztató

  Apr

  19

  Stiže zeka na ergelu

  Nuszi a ménesben ( Húsvéti gyerekprogramok)

  Apr

  26

  VASKRS-Stiže zeka na ergelu

  HuvsétoLÓ

 • Najnoviji članci